Tips om relatieproblemen te doorstaan

Het is niet altijd zonneschijn binnen een relatie. Hoe liefdevol je relatie ook is, het gaat altijd met ups en downs. Waar je van de ups geniet met volle teugen, kan het soms best lastig zijn om de downs te doorstaan. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Samen met je partner kun je blijven werken aan een gelukkige toekomst. Hobbels op de weg naar geluk zijn hierbij volkomen normaal. Kun je wat tips gebruiken om relatieproblemen op te lossen? Des blog helpt je daarbij. 

Blijven communiceren

Vroeg of laat zullen bepaalde problemen zich voordoen in de relatie. Het is de kunst om deze samen aan te vliegen in plaats van individueel. Veel koppels maken de fout dat ze slechts beperkt communiceren over hun gevoelens. Het zorgt ervoor dat je niet precies weet hoe je partner iets ervaart. Vervolgens maak je aannames die niet waar hoeven te zijn. Door duidelijk te zijn over je gevoel, neem je de ander mee in jouw gedachten. Samen kun je dan kijken hoe jullie relatieproblemen willen aanvliegen. Weet wel dat iedereen een ander beeld heeft van wat de ideale oplossing. Het is belangrijk om telkens weer tot een compromis te komen door te communiceren. Overigens is begrijpelijk dat het niet in alle gevallen even makkelijk is om te blijven communiceren. Zeker niet als jij of je partner in het verleden weleens ontrouw was. Is dit het geval? Dan kunnen andere dingen misschien helpen zoals een vaderschapstest of een therapeut. 

Iedere week een afspraakje

Het begin van een relatie is altijd de spannendste periode. Je kent elkaar nog niet helemaal, dus ieder afspraakje voel je weer de kriebels in je buik. Na een tijdje nemen de vlinders alleen af en loopt de verliefdheid langzaam over in een ‘houden van’ gevoel. Dat is het moment dat mensen soms in de verleiding komen om met een geheel nieuw persoon te experimenteren met als gevolg een relatiebreuk. Toch hoeft het helemaal niet zo te lopen. Er zijn verschillende manieren om de verliefdheid in stand te houden. De gouden tip is om te blijven daten. Iedere week plan je weer een gezellige activiteit met je partner. Net als in de beginperiode van de relatie doe je je best om er mooi uit te zien en je geliefde te verrassen. Door dit te blijven doen, hou je de spanning erin en kom je niet in een sleur terecht. 

Gerelateerde blogs