Vakantie aan het water

Ben jij toe aan een relaxte vakantie? Dan is dit het perfecte moment om op zoek te gaan naar een leuk vakantieverblijf aan het water. Kies je voor de Zeeuwse kust of toch de wateren in Friesland? Of ga je liever naar Limburg op vakantie om te genieten van de gezelligheid in restaurantjes en mooie routes over de heuvels. Deze blog biedt je wat vakantie inspiratie voor je volgende trip. 

Een actieve watervakantie in Friesland

De provincie Friesland trekt jaarlijks vele toeristen, zowel buitenlandse als binnenlandse. Dat komt mede doordat de hoofdstad Leeuwarden in 2018 werd uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Toch gaan vakantiegangers niet alleen voor Leeuwarden naar Friesland. Er valt namelijk veel meer te ondernemen. Friesland staat namelijk bekend om zijn vele wateren. Van kleine tot grote meren, sluizen en riviertjes. Je maakt het allemaal mee in deze provincie. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om Friesland op een actieve manier te verkennen vanaf het water. Huur daarom een bootje, kano of SUP. Of daag je medevakantiegangers uit om een watersport te beoefenen. Hartstikke leuk! Wil je je watervakantie helemaal compleet maken? Dan is een vakantiehuis aan het water Friesland natuurlijk onmisbaar. 

Naar de Limburgse heuvels

Limburg staat bekend om zijn vele heuvels en de bourgondische levensstijl. Het is dan ook niet vreemd dat je in deze provincie gigantisch veel knusse restaurants weet te vinden. Je geniet er van verrukkelijke lokale producten zoals Limburgse vlaai of verse asperges. Ook kun je in Limburg mooi wandelen. Over de heuvels, langs kleine dorpjes en door prachtige bossen. Een tip: ga op tijd op zoek naar een accommodatie. Limburg is namelijk een populaire vakantiebestemming en dat betekent dat de leukste verblijven al snel volgeboekt zijn. 

Tot rust komen aan de Zeeuwse kust

Indrukwekkende duinen, mooie stranden, gezellige kustplaatsjes en een luxe vakantiehuis aan zee. Dat is wat je kunt verwachten van je vakantie aan de Zeeuwse kust. Het is de ultieme locatie om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en tot rust te komen. Alleen wat kun je er dan precies doen? Als je houdt van natuur is het een aanrader om verschillende wandelroutes uit te proberen langs de Zeeuwse kust. Iedere route heeft wel weer iets unieks te bieden. Het zou natuurlijk leuk zijn als je je wandeling eindigt op het strand. Neem een duik in het water of bestel een lekker drankje in een van de strandcafés. Ook is het een idee om de Deltawerken te bezoeken in Zeeland. Dit zijn grote verdedigingssystemen die de provincie moeten beschermen tegen hoogwater van de zee. Daarnaast heeft de Zeeuwse kust ook voor de stadliefhebbers flink wat te bieden. Zo is het shoppen in Middelburg en Vlissingen hartstikke gezellig. Het is mogelijk om te winkelen bij kleine boetiekjes, maar je hebt natuurlijk ook grote winkelketens. 

Gerelateerde blogs